Valpetrening

25. nov, 2018

Da har alle valpene fått en ny tur i spannet. Har tatt med 3 og 3 valper sammen med 9 voksne hunder. Jeg har kjørt hundene foran bilen. De voksne har fått gå ca 10 km før den første valpen blir satt inn på høyre side av en voksen hund. På høyre side forde jeg ønsker at de skal lære seg å holde høyre kant. Så har vi kjørt 1,5 km i 8-10 km/t og byttet om slik at alle får prøvd seg. En fordel med å gjøre det sånn er at vi har full kontroll på hastigheten og at valpene blir vant til å ligge i bilen. 

19. nov, 2018
19. nov, 2018
19. nov, 2018

Da var tiden inne til å begynne å kjøre inn valper. Først ut er Lyn, Polar og Snø.

Etter en runde med de voksne hundene satte vi inn valpene og kjørte ca 800m.

Litt småkluss før vi kom igang. Men treningen i hundegården har helt klart vært nyttig. Valpene tok det ganske greit og vi kom fint igang. De kom fort inn i rytmen og alle gikk helt fint den korte runden vi kjørte. 

18. nov, 2018

Før valpene blir satt inn i linesettet blir de tilvent til å stå fastspent i nakkeline.

Dette gjøres ved at de blir festet til nakkeline når de får mat. Da blir det en posetiv opplevelse å sitte fast. Dette viser de tydelig etter noen runder. Når jeg kommer med maten, kommer de og setter seg der de pleier å stå fastspent.

Neste steg var å sette en og en hund i linesettet. Rettledning, godbiter og mye ros er tingen.

Så økte vi gradvis, to i linesettet, tre, fire osv. 

Når et sekspann står rolig føler jeg at det er på tide å prøve å bevege seg.

Jeg kommer til å prøve med tre valper av gangen.

Jeg kjører en tur med 10 voksne hunder først, så bytter jeg ut tre voksne hunder med valper. Valpene får da gå på høyre side av en rutinert hund.

Dette blir spennende. Vi starter opp med de tre første i morgen. Valpene er nå ca 7,5 mnd gamle.