Valpetrening

14. mar, 2019

Bris har gått flere turer i led og det går veldig bra.

15. jan, 2019

Vi kjører nå en 6 km tur 3 x i uka. Vi deler opp i to puljer, en med Isrose sine og en med Rim sine valper. De fleste valpene er veldig rolige før vi starter ut, spesielt kullet til Isrose. Ser helt klart at en får igjen for jobben som er gjort i hundegården. Når vi er i gang så går valpene veldig bra, alle jobber og er fokusert på å komme fremover.

19. des, 2018

Vi har nå kommet  godt igang med trening av valpene. De er ute 2-3 ganger pr uke og er kommet opp i 5 km. Vi har gått sakte frem og økt distansen med 0,5 km av gangen. Nå som vi er kommet opp i 5 km øker vi ikke distansen mer på en stund. Nå er det viktigste at de skal bli mer og mer trygge på det å gå i spannet med forskjellige makkere. Og at de lærer at det tar tid å spenne opp et 10 spann. De har hatt en fin utvikling i bilen. Der er de helt i ro og trygge. Jeg er veldig fornøyd så langt. Etter jul, når det er forhold til det kommer vi til å ta dem med på sledetur. Da skal jeg lage en løype på ca 6 km. Kjøre voksenspannet en god tur før jeg tar med 4-5 valper av gangen sammen med trygge ledere. Så kjøre ca 3 km tar en pause roser og koser med valpene før vi kjører tilbake.

29. nov, 2018

Da har valpene gått en ny rude i spannet, 2 km denne gangen. Alle sammen går med fult trøkk. Alle må gå på Høyre side i spannet. Jeg kjører fortsatt med en og en av gangen, dette for å ha fullt fokus på valpen. Og for at det ikke skal bli så mye kaos. Noen av valpene vil gå over på venstre side. Da stopper jeg går frem og setter den over på høyre side. Det hender det blir mange turer frem og tilbake. De har blitt roligere i bilen nå, mer og mer tålmodige. Etter at de har vært ute og løpt er det helt rolig.